Αλεξανδρίτης: Η μόνιμη λύση για την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα.

Ποιος δεν θα ήθελε ένα δέρμα λείο και καθαρό, απαλλαγμένο από την τριχοφυΐα σε όλα τα σημεία του σώματος που δεν την επιθυμεί όπως στα πόδια, στις μασχάλες, ακόμα και στα χέρια και το πρόσωπο;

Οι συμβατικές μέθοδοι αποτρίχωσης όπως το κερί, το ξύρισμα, οι αποτριχωτικές κρέμες δεν κάνουν τίποτε άλλο, παρά να έχουν προσωρινό αποτέλεσμα, το οποίο αρκετές φορές είναι και επώδυνο.Το παρών και το μέλλον της αποτρίχωσης και μάλιστα μόνιμης ονομάζεται: Laser Αλεξανδρίτη, το οποίο χάρη στην επιλεκτική φωτοθερμόλυση και στο μηχανισμό ψύξης που διαθέτει, κάνει τη απαλλαγή από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα μια απόλυτα ασφαλή και σχεδόν ανώδυνη διαδικασία.

Η εφαρμογή του.

Η λειτουργία του Laser Αλεξανδρίτη έγκειται στη μετατροπή της δέσμης φωτός σε θερμική ενέργεια, που απορροφάται επιλεκτικά από τη μελανίνη των τριχών και του τριχικού θυλάκου, με αποτέλεσμα την καταστροφή τους, χωρίς όμως την ίδια στιγμή, να προκαλεί την παραμικρή βλάβη στους γύρω ιστούς.

Αυτό έχει αποτέλεσμα την μόνιμη μείωση η την οριστική απαλλαγή της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας.

Διαφορά μεταξύ laser αποτρίχωσης και παλμικού φωτός IPL.

Τα μηχανήματα IPL(παλμικού φωτός- φωτόλυσης) δεν είναι laser δηλαδή δεν έχουν μήκος κύματος αλλά ένα πολυχρωματικό φάσμα ακτινοβολίας. Αυτό σημαίνει ότι δεν απορροφούνται μόνο από τη μελανίνη γιατί στερούνται της επιλεκτικής θερμόλυσης.

Αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται περισσότερες και συχνότερες συνεδρίες, ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται η πιθανότητα παρενεργειών.

Τι πρέπει να προσέξετε.

Δυο βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα αλλά και την ασφάλεια της εφαρμογής είναι: ο τύπος του Laser συστήματος και η εμπειρία του χειριστή.

Τα καλύτερα συστήματά laser θεωρούνται τα ιατρικά μηχανήματα κατηγορίας 4 .

Όπως το Laser Alexandrite 755του αμερικανικού οίκου Candela. Τα μηχανήματα αυτά είναι τα πιο αποτελεσματικά και τα πιο ασφαλή.

Η εμπειρία και η γνώση του χειριστή στο να τροποποιεί τις παραμέτρους του μηχανήματος ανάλογα με την τριχοφυΐα, αλλά και η σχολαστική σάρωση της περιοχής, αυξάνουν την επιτυχία της εφαρμογής και ταυτόχρονα μειώνουν τον συνολικό αριθμό των απαιτούμενων συνεδριών και κατ´ επέκταση μειώνεται το συνολικό κόστος της θεραπείας.

Στο ιατρείο της Δρ. Μαρίας Τσαχάκη μπορείτε να εφαρμόσετε θεραπεία με Laser Αλεξανδρίτη και σε συνδυασμό με την εμπειρία και τις γνώσεις της θα αποκτήσετε απόλυτα λείο και καθαρό δέρμα άμεσα και ανώδυνα.

 

Leave a comment

Name
E-mail
Comment