Ραγάδες

Οι ραγάδες σχηματίζονται στο χόριο, το μεσαίο στρώμα του δέρματος που του επιτρέπει να διατηρεί το σχήμα του. Όταν είναι συνεχώς τεντωμένο, το χόριο μπορεί να σπάσει, δημιουργώντας εξωτερικά αυτό που ονομάζουμε ραγάδες.

 

 Συνήθως δημιουργούνται μετά από απότομη αλλαγή βάρους, υπερβολική αύξηση μυϊκού όγκου και απότομη αύξηση ύψους. Επισης η ανάπτυξη τους έχει συνδεθεί με τη χρήση στεροειδών.

 Με το laser 1540 μπορούμε να επέμβουμε και να βελτιώσουμε τις ραγάδες-ραβδώσεις (ερυθηματωδεις η λευκές).

Οι ακτίνες του laser σαρώνουν την επιφάνεια του δέρματος, περνώντας στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας και ενεργοποιώντας τους ινοβλαστες παράγεται κολλαγόνο και ελαστίνη. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνουμε ουσιαστική ανάπλαση του δέρματος.

Επίσης με την εφαρμογή TCA Peeling πάνω στην κάθε ραγάδα, έχουμε ανάπλαση της επιδερμίδας, αύξηση του κολλαγόνου και της ελαστίνης με αποτέλεσμα τη βελτίωση (λευκες ραγάδες) αλλά και την εξάλειψη αυτών (κόκκινες ραγάδες).

 Ο συνολικός αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από το εξατομικευμένο θεραπευτικό πλάνο που σχεδιάζει η ιατρός. Σε κάθε περίπτωση ,ένα προγραμμα τουλάχιστον πέντε συνεδριών κρίνεται απαραίτητο για την επίτευξη ικανοποιητικού αποτελεσματος. Το μεσοδιάστημα ορίζεται από 20 έως 40 ημέρες. Ο χρόνος αποκατάστασης είναι μικρός,  και χωρίς να απαιτείται αποχή από τις καθημερινές δραστηριότητες.